Search term

Schaeffler rijdt richting de Automotive Aftermarket-toekomst met toptechnologieën en een praktisch productportfolio voor bedrijfsvoertuigen FAG SmartSET: de innovatieve tijd- en kostenbesparende herstellingsoplossing voor zware bedrijfsvoertuigen

Pressrelease Stage Image
De FAG SmartSET van Schaeffler voor de Automotive Aftermarket: een compleet kant-en-klare herstellingsoplossing voor de wiellager van vrachtwagens, bussen en trailers – samengesteld uit twee voorgemonteerde wiellagereenheden en een perswerktuig.

08-11-2016 | Langen

Langen, 8 november 2016. Schaeffler levert en ontwikkelt hoogtechnologische reparatieoplossingen en -onderdelen voor de Automotive Aftermarket. Dat doet het bedrijf ook meer en meer voor de commerciële sector, waardoor bedrijfsvoertuigen duurzamer rijden en ook minder kosten en onderhoud vragen. Schaeffler lanceert nu als eerste een duurzame herstellingsoplossing voor de wiellager van zware vrachtvoertuigen voor de Automotive Aftermarket: de FAG SmartSET.

Schaeffler miste de afslag ‘innovatie’ niet. Dit bedrijf staat gekend om haar arsenaal aan technologieën waarmee het auto’s omtovert naar groener, veiliger en efficiënter. Als deel van de Schaeffler Group valt Schaeffler in de Automotive Aftermarket dan ook terug op een brede kennis en expertise. Automerken – zowel passagierswagens als bedrijfsvoertuigen – zien een partner in de aftermarket-specialist voor het gebruik van de meest efficiënte en duurzame reparatieoplossing voor hun transmissie, motor en chassis.

FAG SmartSET, de kant-en-klare herstellingsoplossing voor zware bedrijfsvoertuigen

In de toekomst wordt de brutowinstmarge van een voertuig belangrijker dan de totale eigendomskosten (TCO - total cost of ownership). Dan maken de meest verfijnde logistieke oplossingen het verschil, samen met een minimumbehoefte aan onderhoud en dienstverlening. Vanuit die visie ontwikkelde Schaeffler de FAG SmartSET voor de Independent Aftermarket: Een kant-en-klare holistische herstellingsoplossing voor de wiellager van zware vrachtvoertuigen. Deze slimme set bespaart twee werkuren per as en voorkomt montagefouten – wat de veiligheid vergroot, de levensduur verlengt en de totale eigendomskosten beperkt.

De FAG SmartSET is verkrijgbaar in verschillende versies en past dus op alle astypes van vrachtwagens, bussen en trailers met standaard kegelrollagers. Twee voorgemonteerde wiellagereenheden vormen de kern van deze herstellingsoplossing. Die eenheden bestaan elk uit kegellagers in een innovatief kooidesign en speciaal gelakte binnen- en buitenringen. Deze speciale coating beschermt de lagers tegen corrosie, slip, slijtage en scheurvorming. Een steunhuls positioneert de kegellagers, dus het wiel hoeft niet meer geroteerd te worden om de lagers bij te stellen.

De FAG SmartSET is op voorhand gesmeerd, wat garandeert dat garagehouders altijd de juiste hoeveelheid en het juiste type vet gebruiken. Bovendien voorkomt een vaste stofhoes dat er vuil binnendringt en zo de olie vervuilt. De complete set bevat ook een perswerktuig. Dit zorgt voor een snelle, propere en efficiënte herstelling en dus ook voor minder fouten en mogelijke meerkosten. Voor een gemakkelijke en foutloze montage, voorziet Schaeffler ook een installatievideo en een technische brochure via het online garageportaal REPXPERT (www.repxpert.be of www.repxpert.nl).

Meer slimme en succesvolle reparatieoplossingen voor bedrijfsvoertuigen

Als leverancier van geavanceerde reparatieoplossingen in de Automotive Aftermarket biedt Schaeffler een meerwaarde voor de hele bedrijfsvoertuigensector. Wereldwijd buigen zich voor de Schaeffler Group dan ook 6.700 developers in 17 onderzoeks- en ontwikkelingscentra over het verminderen van de kosten en de uitstoot bij toekomstige (bedrijfs)voertuigen. Schaeffler stuurt blindelings richting de mobiliteit van morgen dankzij haar innovatieve drive, systeemkennis en klantenbinding.

Ook dankzij de sectoroverschrijdende samenwerking tussen haar Industrial- en Automotive-afdelingen draait Schaeffler de sleutel om naar succes en gebundelde expertise. Die divisies nemen het grotere geheel onder de loep: van de transmissie tot de verbrandingsmotor en alle elektrische componenten. Zo biedt Schaeffler in de Automotive Aftermarket een uniek voordeel voor bedrijfsvoertuigen. Want naast de steeds strengere eisen voor CO2- en brandstofreductie, focust deze mobiliteitsexpert op de wereldwijde vraag naar slimme aandrijfoplossingen.

Publisher: SCHAEFFLER AUTOMOTIVE AFTERMARKET GMBH & CO.KG
Country: Nederland

Related media

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal adress:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestraße 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Downloads

Package (Press release + media)

Share Page

Schaeffler applies cookies to secure an optimal use. With the further use of this website you accept the application of cookies. More Information

Accepteren